NOVICE

Kadeti

EVROPSKI KADETSKI JUDO KAMP Koper 2019

Na dvodnevnem judo kampu v Kopru sodeluje cca 250 najboljših evropskih judoistov, ki v medsebojnih borbah pridobivajo nove, zelo pomembne izkušnje. Tudi naši domači tekmovalci imajo na kampu izjemno priložnost pridobivanja dragocenih izkušenj v borbah z vrhunskimi evropskimi tekmovalci. Poleg mednarodnega poletnega judo kampa v Izoli, predstavlja Evropski judo kamp Koper drugo priložnost, organizirano na Obali, kjer se slovenski judoisti srečujejo z najboljšimi judoisti in trenerji iz Evrope in celo sveta. Tudi zaradi prizadevnega treniranja na takih mednarodnih judo kampih, sta se iz koprskega Judo kluba 15. maj Marezige v preteklih letih že oblikovala dva vrhunskega športnika iz našega okolja, Andreja Leški, ki je visoko rangirana v članski konkurenci, kjer bi bila po trenutnem rangu celo nosilka skupine na Olimpijskih igrah. Tudi Luka Perkovič, ki nastopa za slovensko reprezentanco v mladinski konkurenci in po dosežkih obeta v mednarodni konkurenci, je drugi naš uspešen član. Oba sedaj nastopata za druge klube in sicer Andreja v Ljubljani, Luka pa v Ptuju, saj tu tudi tudi študirata. Prav po uspehu Marka Rožaca se sedaj obeta zagon nove generacije na Obali, ki bi lahko dosegla ali celo presegla dobre rezultate njihovih predhodnikov.

20191028_102655

EJU Kadetski Pokal Follonica 2019

Na kadetskem turnirju sta nastopala Mark Rožac in debitant Sergej Marčeta, ki pa sta ostala brez uvrstitev. Popravni izpit bosta imela v Zagrebu v naslednjem mesecu.

Follonica 2019 _01

Evropski kadetski pokal Koper 2017

Judo klub 15. maj Marezige je skupaj s Judo športnimi šolami izvedel vrhunsko prireditev Evropski kadetski pokal Koper 2017 in Evropski kadetski kamp Koper 2017 v Judu, ki je potekalo v športni dvorano OŠ Koper.
Tekmovanje je potekalo 28. in 29. oktobra, Judo kamp pa 30. in 31. oktobra.

Več informacij in foto